Bijtelling elektrische auto's

9 februari 2019 om 11:10

bijtelling elektrische auto
Er zijn veranderingen voor de bijtelling van elektrische auto’s. Heb je een elektrische auto of ben je van plan om een nieuwe of tweedehands wagen te kopen of te leasen? Dan is het van belang om te weten wanneer de auto aan de eerste eigenaar is verkocht. De bijtelling voor een auto van de zaak staat (in beginsel) namelijk voor 5 jaar vast. 
Wanneer je in 2019 een nieuwe elektrische auto koopt, is de bijtelling als volgt: 4% tot een cataloguswaarde van € 50.000,- en 22% over de extra waarde. Deze bijtelling geldt 5 jaar, dus tot en met 2023.

In 2018 was de bijtelling 4% over de totale cataloguswaarde. Heb je in dat jaar een auto gekocht of geleaset dan kun je nog tot en met 2022 profiteren van een lagere bijtelling. Vanaf 2021 geldt voor alle auto’s, inclusief de elektrische, een bijtelling van 22% (behalve wanneer ‘jouw’ 5 jaar nog niet om zijn). Wanneer je een tweedehands elektrische auto hebt gekocht, geldt het tarief van het jaar waarin de auto door de eerste eigenaar op naam is gesteld. Is dat minder dan 5 jaar geleden, dan profiteer je de resterende tijd nog van dat lagere tarief. Heb je interesse in een gebruikte elektrische auto, dan kun je informeren bij leasemaatschappijen. Zij hebben deze auto’s vaak nog wel in de aanbieding.