Nieuws

Hoe hoog moet het gebruikelijk loon bij een BV zijn?

12 februari 2019 om 09:17

Wanneer je bedrijf aandeelhouders met een aanmerkelijk belang heeft, zijn er regels voor de hoogte van hun loon. Dit loon moet bijvoorbeeld minimaal 75% zijn van het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking en het minimumbedrag moet in 2019 € 45.000,- zijn. Ook moet het overeenkomen met het hoogste loon van de meestverdienende werknemer. Wanneer je onderneming niet in staat is dit loon aan je te betalen, kunnen er tijdelijk uitzonderingen worden gemaakt. Lees er meer over…
gebruikelijk loon bv AT Finance Kraggenburg

Lees meer

Zzp'er of werknemer?

12 februari 2019 om 07:50

Voor de wet is het belangrijk dat duidelijk is wanneer iemand als zzp’er werkzaam is voor een opdrachtgever of wanneer hij eigenlijk als werknemer gezien kan worden. Er zijn 3 belangrijke vragen die hierbij duidelijkheid geven. Klik op Lees meer om er meer over te weten te komen.
zzp'er of werknemer AT Finance Kraggenburg

Lees meer

NOAB-nieuwsbrief nr. 1 februari 2019

9 februari 2019 om 15:45

De brancheorganisatie van AT Finance, NOAB, geeft meerdere malen per jaar een nieuwsbrief uit. Hier staan onderwerpen in die ook voor jouw onderneming van belang kunnen zijn. Lees in de recentste nieuwsbrief wat voor wijzigingen er voor jou zijn. En wil je precies weten wat een nieuwe wet of regel voor jouw bedrijf betekent, neem dan gerust contact op met AT Finance. We helpen je graag!

Lees meer

Bijtelling elektrische auto's

9 februari 2019 om 11:10

Er zijn veranderingen voor de bijtelling van elektrische auto’s. Heb je een elektrische auto of ben je van plan om een nieuwe of tweedehands wagen te kopen of te leasen? Dan is het van belang om te weten wanneer de auto aan de eerste eigenaar is verkocht. De bijtelling voor een auto van de zaak staat (in beginsel) namelijk voor 5 jaar vast. We leggen je het graag verder uit.
bijtelling elektrische auto

Lees meer

Verruiming werkkostenregeling

9 februari 2019 om 11:10

Vanaf 1 januari 2020 komt er met twee maatregelen een verruiming in de werkkostenregeling, de wkr. De wkr geldt voor bedrijven met personeel. De eerste maatregel verhoogt de vrije ruimte en heeft vooral een positief effect voor het mkb. De tweede maatregel houdt in dat vergoedingen voor Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG) niet meer ten laste komen van de vrije ruimte.
verruiming werkkostenregeling

Lees meer

Pagina 1 van 5